• 5.png
  • 10.png
  • 7.png
  • 4.png
  • 6.png
  • 8.png
  • 1.png
  • 56.png
  • 9.png
  • 2.png
  • 3.png
  • 11.png
Το σχολείο μας

 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής! Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε και δημοσιεύθηκε κατά το σχολικό έτος 2013-14, με σκοπό την ενημέρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, την ανάδειξη της καθημερινότητας του σχολείου μας και την παρουσίαση των δραστηριοτήτων της σχολική μας ζωής.

Το σχολείο μας βρίσκεται στη βορειοδυτική άκρη της πόλης στην οδό Φιλίππου 33, αποτελείται από δύο κτίρια και τον αύλειο χώρο του. Το κτίριο εγκαινιάστηκε το 1980 όπου και στεγαζόταν το Τεχνικό Λύκειο Κομοτηνής, αργότερα το Πολυκλαδικό Λύκειο και σήμερα λειτουργεί ως το 3ο Γενικό Λύκειο της πόλης, φιλοξενώντας στους χώρους του το Εσπερινό Γυμνάσιο και Εσπερινό Γενικό Λύκειο Κομοτηνής.

Έκθεση Γενικής Εκτίμησης Εικόνας του Σχολείου κατά το Σχολικό Έτος 2013-14

 

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

Πανελλαδικές Εξετάσεις

Ενημερωθείτε για ό,τι αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις στην ιστοσελίδα μας από το κεντρικό μενού Μαθητές>Πανελλαδικές εξετάσεις  ή από το μενού αριστεράΜαθήματα > Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ωράριο Λειτουργίας Σχολείου

 

1η

8.15  -  9.00

2η

9.05  -  9.50

3η

10.00  -  10.45

4η

10.55  -  11.40

5η

11.50  -  12.35

6η

12.40  -  13.25

7η

13.30  -  14.10

Ώρες Ενημέρωσης Γονέων

Αγαπητοί γονείς,

Στην παρακάτω κατάσταση αναγράφονται οι ημέρες και ώρες, σύμφωνα με το τελευταίο ωρολόγιο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε στις 01/02/2022,  κατά τις οποίες οι καθηγητές του σχολείου μπορούν να σας ενημερώσουν για την επίδοση του παιδιού σας.
Τονίζουμε ότι λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών η είσοδος στο σχολείο (τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους) θα γίνεται με:
α) χρήση προστατευτικής μάσκας και
β) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή Rapid)

Παρακαλούμε, για τη δική σας διευκόλυνση και εξυπηρέτηση, να προγραμματίσετε την ενημέρωσή σας με βάση τα στοιχεία της κατάστασης αυτής.

Πρόγραμμα ενημερώσης γονέων

Ο Διευθυντής
Νικόλαος Φωτιάδης

Μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 55339 (ΦΕΚ 3780/Β/8-9-2020) που αφορά την λειτουργία των όλων των εκπαιδευτικών μονάδων για το σχολικό έτος 2020-21, εν συντομία ισχύουν τα ακόλουθα μέτρα:

Άρθρο 2
Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας
Η χρήση μη ιατρικής (ή ιατρικής/χειρουργικής) μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.....α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων, β) στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως ενδεικτικά κατά την προσέλευση και αποχώρηση από τη σχολική μονάδα, καθώς και στην περίπτωση συνωστισμού σε κυλικεία εξωτερικού χώρου, γ) στα μέσα μεταφοράς μαθητών,.... Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του φαγητού και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής/ άθλησης.

Άρθρο 5
Λειτουργία κυλικείων και χώρων σίτισης - κυρώσεις
γ) Η χρήση προστατευτικής μάσκας και γαντιών από το προσωπικό κατά τη διάρκεια της εργασίας στο κυλικείο (προετοιμασία ή διανομή προϊόντων) είναι υποχρεωτική.
δ) Τα κυλικεία των σχολείων πρέπει να διαθέτουν μόνο τρόφιμα και υγρά που είναι συσκευασμένα ή έχουν ετοιμαστεί από το κυλικείο πριν την ώρα διάθεσής τους σε ατομικές συσκευασίες που προστατεύονται από κατάλληλο υλικό.
ε) Οι μαθητές πρέπει να τηρούν αποστάσεις τουλάχιστον ενάμισι (1,5) μέτρου κατά την αναμονή για εξυπηρέτηση από το κυλικείο (προτείνεται σήμανση στο έδαφος με τις προβλεπόμενες αποστάσεις).
στ) Στις ειδικές περιπτώσεις που η τήρηση αποστάσεων σε κυλικεία εξωτερικών χώρων μεταξύ των μαθητών κατά την αναμονή δεν είναι δυνατή, η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι απαραίτητη. Στα κυλικεία εσωτερικού χώρου πρέπει κατά την αναμονή να γίνεται πάντα χρήση μάσκας.

Άρθρο 6
Γενικά μέτρα προστασίας
1.Τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους της σχολικής μονάδας συστήνεται η τήρηση των μέγιστων δυνατών αποστάσεων μεταξύ όλων των προσώπων, ήτοι μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών, λοιπού προσωπικού και επισκεπτών.
2.Δεν πραγματοποιείται συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο των σχολικών μονάδων πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος και η καθιερωμένη διαδικασία πραγματοποιείται εντός των σχολικών αιθουσών. 
4.Προτείνεται η συχνή και ορθή εφαρμογή υγιεινής των χεριών, πλύσιμο με σαπούνι και νερό ή/και εφαρμογή αντισηπτικού χεριών από μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς και καλός αερισμός των αιθουσών, καθαριότητα χώρων και τακτική εφαρμογή απολυμαντικού σε επιφάνειες.
5.Τα παιχνίδια με μπάλες και λοιπά όργανα γυμναστικής/αθλοπαιδιών επιτρέπονται, εφόσον πραγματοποιούνται ανά τμήμα, έπειτα από σχολαστική εφαρμογή των γενικών κανόνων καθαριότητας στα όργανα γυμναστικής και με την προϋπόθεση ότι κάθε τμήμα χρησιμοποιεί κατά αποκλειστικότητα συγκεκριμένες μπάλες. Προβλέπεται καθαρισμός των παιχνιδιών μετά από κάθε χρήση, ενώ δεν επιτρέπεται οι μαθητές να φέρνουν στο σχολείο παιχνίδια από το σπίτι.
6.Το μάθημα της Πληροφορικής πραγματοποιείται κανονικά, με καθαρισμό του πληκτρολογίου και του ποντικιού μετά από κάθε χρήση. Σε περιπτώσεις χρήσης μουσικών οργάνων είναι υποχρεωτικός ο καθαρισμός μετά από κάθε χρήση.
7.Συστήνεται οι αίθουσες διδασκαλίας να χρησιμοποιούνται όσο είναι δυνατόν, αποκλειστικά από συγκεκριμένο τμήμα μαθητών, ώστε να είναι μειωμένες οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού μεταξύ των τμημάτων. Σε περιπτώσεις που δεν μπορεί να αποφευχθεί η χρήση αίθουσας από περισσότερα τμήματα, όπως η αίθουσα Πληροφορικής ή τα εργαστήρια, συστήνεται η μεσολάβηση αερισμού για ένα τέταρτο (1/4) της ώρας και σχολαστικός καθαρισμός του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού/επιφανειών μετά από κάθε χρήση, πριν εισέλθουν οι μαθητές.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σε κάθε σχολική μονάδα, από το προσωπικό του σχολείου ορίζεται υπεύθυνος διαχείρισης COVID-19 και ο αναπληρωτής του.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Βουλή των Εφήβων ? Βήματα δημοκρατίας: Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή

Φέρτε τη Βουλή των Εφήβων στο σχολείο σας!

Η Βουλή των Εφήβων αλλάζει! Από τη σχολική χρονιά 2018-2019 οι 300 «έφηβοι βουλευτές» θα αναδεικνύονται από τους συμμαθητές/τις συμμαθήτριές τους και θα εκπροσωπούν την ομάδα, στην οποία έχουν συμμετάσχει καθ? όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Το πρόγραμμα επιδιώκει να προωθήσει συλλογικές δραστηριότητες και να εμπλέξει σχολεία από όλες τις εκλογικές περιφέρειες. Ο αριθμός των ομάδων θα αντιστοιχεί στον αριθμό των βουλευτικών εδρών ανά εκλογική περιφέρεια.

Μετέχω στη νέα Βουλή των Εφήβων, κάνω τα δικά μου Βήματα Δημοκρατίας

? ενημερώνομαι υπεύθυνα

? σκέφτομαι κριτικά

? παρεμβαίνω συλλογικά

Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή

Αν θέλετε το σχολείο σας να είναι ένα από αυτά που θα συμμετέχει και θα εκλέξει έναν/μία εκπρόσωπο για την ερχόμενη Σύνοδο που θα γίνει στην Αθήνα, χρειάζεται να κινητοποιηθείτε έγκαιρα, προετοιμάζοντας την αίτηση της ομάδας του σχολείου σας!

Πώς υποβάλλεται η αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα;

Από κάθε σχολείο μπορεί να υποβληθεί από τις 12 μέχρι τις 25.11.2018 μία αίτηση ομάδας, υποψήφιας να λάβει μέρος στο πρόγραμμα και να εκπροσωπηθεί στη Σύνοδο. Υποβάλλεται από τον υπεύθυνο καθηγητή του ενδιαφερόμενου σχολείου σε συνεργασία με τη διεύθυνση. Μπορεί να πρόκειται για ομάδα που συγκροτείται από κάποιον/ κάποια εκπαιδευτικό σε συνεργασία με μαθητές και μαθήτριες, ή με πρωτοβουλία μαθητών/μαθητριών, που οφείλουν να ενημερώσουν σχετικά τη διεύθυνση του σχολείου τους. Αν σε κάποιο σχολείο ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα περισσότερες ομάδες, θα πρέπει να συνεργαστούν μεταξύ τους 2 και να υποβάλουν μία ενιαία αίτηση. Σχετικές οδηγίες και πληροφορίες θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.efivoi.gr

Πώς θα γίνει η επιλογή των Ομάδων που θα συμμετέχουν;

Από κάθε εκλογική περιφέρεια της χώρας θα συμμετάσχουν τόσες ομάδες μαθητών όσες και οι βουλευτικές έδρες της περιφέρειας αυτής. Αν τα ενδιαφερόμενα σχολεία είναι περισσότερα από τον αριθμό των εδρών μιας περιφέρειας, θα γίνει κλήρωση ανάμεσα σε αυτά που έχουν υποβάλει αίτηση. Λιγότερα ελπίζουμε να μην είναι, αλλά αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα γίνει αναπλήρωση των θέσεων από σχολεία άλλων εκλογικών περιφερειών, με αντίστοιχη κλήρωση. Τι θα κάνουν οι ομάδες; Κάθε ομάδα θα συναντιέται τακτικά και θα αναλάβει δράσεις σε τοπικό επίπεδο για θέματα κοινωνικού, πολιτιστικού ή/και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που επιλέγονται από την ίδια, ενισχύοντας τον ρόλο των μαθητών ως ενεργών πολιτών. Στο κέντρο των δράσεων τίθενται ζητήματα που αφορούν τη σχολική ζωή, τη γειτονιά, κάποιο γεγονός που ενδιαφέρει την κοινότητα ή/και απασχολεί συνολικά την κοινωνία. Οι ομάδες χρειάζεται να ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα, να τηρούν πρακτικά, και εφόσον το θέλουν θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους, να συνεργάζονται και να ανταλλάσσουν ιδέες και εμπειρίες. Οι υπεύθυνοι για τις ομάδες εκπαιδευτικοί θα επικοινωνούν για υποστήριξη με το γραφείο και την Επιτροπή της Βουλής των Εφήβων.

Πώς θα επιλεγούν τα μέλη της επόμενης Συνόδου της Βουλής των Εφήβων;

Τον Απρίλιο του 2019 κάθε ομάδα θα αναδείξει με κλήρωση ή ψηφοφορία ανάμεσα στα μέλη της έναν μαθητή ή μια μαθήτρια Α΄ ή Β΄ Λυκείου, ως εκπρόσωπό της για τις εργασίες της επόμενης Συνόδου, αλλά και για να παρουσιάσει, μετά τη Σύνοδο, τα συμπεράσματα και τις προτάσεις της στο σχολείο και στην τοπική κοινότητα. Οι «έφηβοι βουλευτές» θα υποστηρίξουν τη συγκρότηση νέων ομάδων την επόμενη σχολική χρονιά και θα διατηρήσουν την ιδιότητά τους μέχρι να αναδειχθούν οι επόμενοι.

Τι μπορείτε να κάνετε εσείς οι μαθητές/μαθήτριες;

Μέσα από το νέο πρόγραμμα, η Βουλή των Εφήβων επιδιώκει να έρθει πιο κοντά στην καθημερινή σας πραγματικότητα, στις ανάγκες σας και να ακούσει τις προτάσεις σας. Επομένως είναι πολύ σημαντικό να πρωταγωνιστήσετε στην ετοιμασία των αιτήσεων των σχολείων σας. Για το λόγο αυτό, σας καλούμε να συζητήσετε και να ετοιμάσετε μαζί τη δημιουργία ομάδων στα σχολεία σας - ιδίως, οι εκπρόσωποι των μαθητικών κοινοτήτων που θα εκλεγείτε τη νέα χρονιά, μαθητές και μαθήτριες που έτσι και αλλιώς δραστηριοποιείστε με διάφορους τρόπους, συμμετέχοντας στα κοινά, σε ομάδες λόγου, τέχνης και έκφρασης.

Μιλήστε με τη διεύθυνση του σχολείου σας, συνεργαστείτε με τις καθηγήτριες/τους καθηγητές σας και ετοιμάστε μια αξιόπιστη πρόταση, για να γίνετε ένα από τα 300 σχολεία της χώρας που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα και θα εκπροσωπηθούν στη νέα Σύνοδο.

Προβάλετε τις ιδέες, τη δυναμική και την αξία σας, φέρνοντας τη Βουλή των Εφήβων στο σχολείο σας!

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)

Με χρήση του mouse: Πατήστε το πλήκτρο Ctrl και κυλήστε το ροδάκι του mouse για μεγέθυνση ή σμίκρυνση.

Με χρήση του πληκτρολογίου: Πατήστε το πλήκτρο Ctrl και το πλήκτρο (+) για Μεγέθυνση ή το πλήκτρο Ctrl και (-) για σμίκρυνση.