• 1.png
  • 11.png
  • 56.png
  • 5.png
  • 6.png
  • 3.png
  • 10.png
  • 4.png
  • 7.png
  • 9.png
  • 2.png
  • 8.png
Το σχολείο μας

 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής! Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε και δημοσιεύθηκε κατά το σχολικό έτος 2013-14, με σκοπό την ενημέρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, την ανάδειξη της καθημερινότητας του σχολείου μας και την παρουσίαση των δραστηριοτήτων της σχολική μας ζωής.

Το σχολείο μας βρίσκεται στη βορειοδυτική άκρη της πόλης στην οδό Φιλίππου 33, αποτελείται από δύο κτίρια και τον αύλειο χώρο του. Το κτίριο εγκαινιάστηκε το 1980 όπου και στεγαζόταν το Τεχνικό Λύκειο Κομοτηνής, αργότερα το Πολυκλαδικό Λύκειο και σήμερα λειτουργεί ως το 3ο Γενικό Λύκειο της πόλης, φιλοξενώντας στους χώρους του το Εσπερινό Γυμνάσιο και Εσπερινό Γενικό Λύκειο Κομοτηνής.

Έκθεση Γενικής Εκτίμησης Εικόνας του Σχολείου κατά το Σχολικό Έτος 2013-14

 

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

Πανελλαδικές Εξετάσεις

Ενημερωθείτε για ό,τι αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις στην ιστοσελίδα μας από το κεντρικό μενού Μαθητές>Πανελλαδικές εξετάσεις  ή από το μενού αριστεράΜαθήματα > Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ωράριο Λειτουργίας Σχολείου

 

1η

8.15  -  9.00

2η

9.05  -  9.50

3η

10.00  -  10.45

4η

10.55  -  11.40

5η

11.50  -  12.35

6η

12.40  -  13.25

7η

13.30  -  14.10

Ώρες Ενημέρωσης Γονέων

Αγαπητοί γονείς,

Στην παρακάτω κατάσταση αναγράφονται οι ημέρες και ώρες, σύμφωνα με το τελευταίο ωρολόγιο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε στις 01/02/2022,  κατά τις οποίες οι καθηγητές του σχολείου μπορούν να σας ενημερώσουν για την επίδοση του παιδιού σας.
Τονίζουμε ότι λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών η είσοδος στο σχολείο (τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους) θα γίνεται με:
α) χρήση προστατευτικής μάσκας και
β) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή Rapid)

Παρακαλούμε, για τη δική σας διευκόλυνση και εξυπηρέτηση, να προγραμματίσετε την ενημέρωσή σας με βάση τα στοιχεία της κατάστασης αυτής.

Πρόγραμμα ενημερώσης γονέων

Ο Διευθυντής
Νικόλαος Φωτιάδης

Μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 55339 (ΦΕΚ 3780/Β/8-9-2020) που αφορά την λειτουργία των όλων των εκπαιδευτικών μονάδων για το σχολικό έτος 2020-21, εν συντομία ισχύουν τα ακόλουθα μέτρα:

Άρθρο 2
Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας
Η χρήση μη ιατρικής (ή ιατρικής/χειρουργικής) μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.....α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων, β) στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως ενδεικτικά κατά την προσέλευση και αποχώρηση από τη σχολική μονάδα, καθώς και στην περίπτωση συνωστισμού σε κυλικεία εξωτερικού χώρου, γ) στα μέσα μεταφοράς μαθητών,.... Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του φαγητού και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής/ άθλησης.

Άρθρο 5
Λειτουργία κυλικείων και χώρων σίτισης - κυρώσεις
γ) Η χρήση προστατευτικής μάσκας και γαντιών από το προσωπικό κατά τη διάρκεια της εργασίας στο κυλικείο (προετοιμασία ή διανομή προϊόντων) είναι υποχρεωτική.
δ) Τα κυλικεία των σχολείων πρέπει να διαθέτουν μόνο τρόφιμα και υγρά που είναι συσκευασμένα ή έχουν ετοιμαστεί από το κυλικείο πριν την ώρα διάθεσής τους σε ατομικές συσκευασίες που προστατεύονται από κατάλληλο υλικό.
ε) Οι μαθητές πρέπει να τηρούν αποστάσεις τουλάχιστον ενάμισι (1,5) μέτρου κατά την αναμονή για εξυπηρέτηση από το κυλικείο (προτείνεται σήμανση στο έδαφος με τις προβλεπόμενες αποστάσεις).
στ) Στις ειδικές περιπτώσεις που η τήρηση αποστάσεων σε κυλικεία εξωτερικών χώρων μεταξύ των μαθητών κατά την αναμονή δεν είναι δυνατή, η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι απαραίτητη. Στα κυλικεία εσωτερικού χώρου πρέπει κατά την αναμονή να γίνεται πάντα χρήση μάσκας.

Άρθρο 6
Γενικά μέτρα προστασίας
1.Τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους της σχολικής μονάδας συστήνεται η τήρηση των μέγιστων δυνατών αποστάσεων μεταξύ όλων των προσώπων, ήτοι μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών, λοιπού προσωπικού και επισκεπτών.
2.Δεν πραγματοποιείται συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο των σχολικών μονάδων πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος και η καθιερωμένη διαδικασία πραγματοποιείται εντός των σχολικών αιθουσών. 
4.Προτείνεται η συχνή και ορθή εφαρμογή υγιεινής των χεριών, πλύσιμο με σαπούνι και νερό ή/και εφαρμογή αντισηπτικού χεριών από μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς και καλός αερισμός των αιθουσών, καθαριότητα χώρων και τακτική εφαρμογή απολυμαντικού σε επιφάνειες.
5.Τα παιχνίδια με μπάλες και λοιπά όργανα γυμναστικής/αθλοπαιδιών επιτρέπονται, εφόσον πραγματοποιούνται ανά τμήμα, έπειτα από σχολαστική εφαρμογή των γενικών κανόνων καθαριότητας στα όργανα γυμναστικής και με την προϋπόθεση ότι κάθε τμήμα χρησιμοποιεί κατά αποκλειστικότητα συγκεκριμένες μπάλες. Προβλέπεται καθαρισμός των παιχνιδιών μετά από κάθε χρήση, ενώ δεν επιτρέπεται οι μαθητές να φέρνουν στο σχολείο παιχνίδια από το σπίτι.
6.Το μάθημα της Πληροφορικής πραγματοποιείται κανονικά, με καθαρισμό του πληκτρολογίου και του ποντικιού μετά από κάθε χρήση. Σε περιπτώσεις χρήσης μουσικών οργάνων είναι υποχρεωτικός ο καθαρισμός μετά από κάθε χρήση.
7.Συστήνεται οι αίθουσες διδασκαλίας να χρησιμοποιούνται όσο είναι δυνατόν, αποκλειστικά από συγκεκριμένο τμήμα μαθητών, ώστε να είναι μειωμένες οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού μεταξύ των τμημάτων. Σε περιπτώσεις που δεν μπορεί να αποφευχθεί η χρήση αίθουσας από περισσότερα τμήματα, όπως η αίθουσα Πληροφορικής ή τα εργαστήρια, συστήνεται η μεσολάβηση αερισμού για ένα τέταρτο (1/4) της ώρας και σχολαστικός καθαρισμός του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού/επιφανειών μετά από κάθε χρήση, πριν εισέλθουν οι μαθητές.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σε κάθε σχολική μονάδα, από το προσωπικό του σχολείου ορίζεται υπεύθυνος διαχείρισης COVID-19 και ο αναπληρωτής του.

Επιμορφωτικά Προγράμματα της ΕΕΠΕΚ (από απόσταση) για το 2020-2021

Η ΕΕΠΕΚ θα υλοποιήσει και φέτος (2020-2021) έναν μεγάλο αριθμό προγραμμάτων με τη μέθοδο της ασύγχρονης εκπαίδευσης από απόσταση (πλατφόρμα moodle). Η θεματολογία των προγραμμάτων αυτών είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και με μεγάλη θεματική ποικιλία.

Όλα τα προγράμματα απευθύνονται μόνο στα μέλη της ΕΕΠΕΚ. Βέβαια, μπορεί να τα παρακολουθήσει και όποιος/α γίνει μέλος της ΕΕΠΕΚ μελλοντικά και κατά τη διάρκεια των αιτήσεων για κάποιο πρόγραμμα. Για να γίνει κάποιος μέλος της ΕΕΠΕΚ, αρκεί να συμπληρώσει την αίτησή του στο https://www.eepek.gr/el/enosi/eggrafi-stin-enosi (εγγραφή 20?, εφάπαξ, χωρίς τακτική ετήσια συνδρομή). Μετά από επιτυχή παρακολούθηση, οι επιμορφούμενοι λαμβάνουν Βεβαίωση παρακολούθησης που εκδίδει η ΕΕΠΕΚ.

Η διάρκεια των μικρών προγραμμάτων είναι 50 ? 100 ώρες, τα οποία, όπως πάντα, είναι ΔΩΡΕΑΝ για τα μέλη μας, ενώ τα μεγάλης διάρκειας (400 ? 800 ωρών), έχουν έκτακτη συνδρομή 30?.

Εκτός απροόπτου, θα τηρηθεί η σειρά όπως ακολουθεί (η πρώτη πρόσκληση θα βγει 21/9/2020 και σχεδόν κάθε εβδομάδα θα βγαίνει και διαφορετική πρόσκληση):

 

1.      Σύγχρονες Μέθοδοι ασύγχρονης και σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και διαχείρισης ηλεκτρονικής τάξης (500 ώρες)

2.      Διδακτική Μεθοδολογία στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (400 ώρες)

3.      Αξιοποίηση Διαδικτύου, Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, STEM και Πληροφορικής στη διδακτική πράξη (600 ώρες)

4.      Πολυτροπική Διδασκαλία και Εκπαίδευση

5.      Σχεδιασμός και Διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (400 ώρες)

6.      Η Μαθητεία στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση

7.      Εκπαιδεύοντας Ενήλικες στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) (400 ώρες)

8.      Ψυχολογικές παρεμβάσεις στο χώρο του σχολείου

9.      Σύγχρονα Θέματα Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης - Αειφόρος  Εκπαίδευση (550 ώρες)

10.   Διοικητικά έγγραφα στις δομές εκπαίδευσης

11.   Σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας και μάθησης (500 ώρες)

12.   Διαπολιτισμική Αγωγή, Πολυπολιτισμικότητα και Εκπαίδευση Προσφύγων (450 ώρες)

13.   Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός (800 ώρες)

14.   Σχολικός Εκφοβισμός και αντιμετώπισή του (550 ώρες)

15.   Ερευνητική μεθοδολογία: οργάνωση έρευνας και συγγραφής επιστημονικής εργασίας

16.   Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, Μαθησιακές Δυσκολίες και Αισθητηριακές Αναπηρίες (500 ώρες)

17.   Διαχείριση προβλημάτων σχολικής τάξης - Αντιμετώπιση κρίσεων, συγκρούσεων & συμπεριφορών (450 ώρες)

18.   Οριζόντιες δεξιότητες (Soft Skills), Επικοινωνία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση (450 ώρες)

19.   Ανάπτυξη Αυτοεκτίμησης και Ψυχικής Ανθεκτικότητας στα παιδιά

20.   Διαφοροποιημένη Διδασκαλία και Μάθηση (400 ώρες)

21.   Στρατηγικές αντιμετώπισης ψυχοπαιδαγωγικών προκλήσεων στην Εκπαίδευση (450 ώρες)

22.   Ο ρόλος των γονέων απέναντι στην εκπαιδευτική συμπερίληψη αλλοδαπών μαθητών και μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

23.   Θέματα Ιατρικής στην Εκπαίδευση (Επιδημιολογία, Πρώτες Βοήθειες, Υγιεινή, Πρόληψη, Εργονομία) (450 ώρες)

24.   Διαπροσωπικές και επικοινωνιακές δεξιότητες για στελέχη της εκπαίδευσης

25.   Συμβουλευτική γονέων

26.   Τεχνικές Μελέτης στην Εκπαίδευση

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το: https://www.eepek.gr/images/pdf_files/2020-21_EpimorfotikaSeminariaEEPEK.pdf 

Workshop: Διαχείριση ερωτημάτων του μαθητικού πληθυσμού για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα μέσα στη σχολική τάξη.

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Π.Α.Μ.Θ., στο πλαίσιο της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (8-12/04/2019), οργανώνει workshop για εκπαιδευτικούς της ΔΔΕ Ροδόπης με θέμα "Διαχείριση ερωτημάτων του μαθητικού πληθυσμού για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα μέσα στη σχολική τάξη". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 11/04/2019, στις 09.00-12.30. Στο συνημμένο μπορούν να ανευρεθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της εκδήλωσης. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. το αργότερο ως τις 07/04. Δέον να σημειωθεί ότι, για λόγους εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων, δεν  μπορούν να συμμετάσχουν περισσότεροι των 2 εκπαιδευτικών από κάθε σχολική μονάδα.
 

Πρόγραμμα Εργαστηρίου:

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «Chris & Eve Mansion» ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Πέμπτη 11/4/2019

09:00: ΕΓΓΡΑΦΕΣ- ΕΝΑΡΞΗ

09.20-09.30: ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Λουκάς Γεωργίου, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Αναπληρωτής Γενικός Δ/ντης Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοιν. Μέριμνας.

ΟΜΙΛΙΕΣ

09:30-10:15: «Γνωριμία ομάδας-προσδοκίες»

10:15-10:30: «Κατανοώντας τον έφηβο»

Χαλκίδου Σοφία, Ψυχολόγος Υγείας, Περιφερειακό Ε.Ο.Δ.Υ. Βόρειας Ελλάδας

10:30-10:45: «Χαρακτηριστικά εκπαιδευτικού»

Γκόμα Φανή, Συμβουλευτική Ψυχολόγος, Περιφερειακό Ε.Ο.Δ.Υ. Βόρειας Ελλάδας

10:45-11:45: «Βιωματική διαχείριση των ερωτημάτων των μαθητών»

11:45-12:15:  Συζήτηση-κλείσιμο

6ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τον τίτλο «Νέος Παιδαγωγός»

np

Ο Επιστημονικός Σύλλογος "ΝΕΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ" προκηρύσσει το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τον τίτλο «Νέος Παιδαγωγός». Τόπος και χρόνος διεξαγωγής Συνεδρίου: Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα, 11-12 Μαΐου 2019. Γλώσσες Συνεδρίου: Ελληνική - Αγγλική

Στόχοι του Συνεδρίου:

Η παρουσίαση σύγχρονων προσεγγίσεων στην εκπαιδευτική πράξη. Η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα διδακτικής μεθοδολογίας κι εναλλακτικών προσεγγίσεων. Ο γόνιμος προβληματισμός και ο δημιουργικός διάλογος

Ποιους αφορά:

Εκπαιδευτικούς προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κάθε ειδικότητας, Προπτυχιακούς Φοιτητές, Μεταπτυχιακούς Φοιτητές, Μεταπτυχιακούς, Υποψήφιους Διδάκτορες, Διδάκτορες, Ερευνητές, Φίλους της Εκπαίδευσης

Περισσότερες πληροφορίες http://neospaidagogos.gr/

Σύγχρονες Τάσεις και Προκλήσεις στα Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης - Δράμα 27-29/4/2018

Το Συνέδριο διοργανώνεται από τον Επιστημονικό και Πολιτιστικό Σύλλογο eκπ@ιδευτικός κύκλος και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας και τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, της Βουλής των Ελλήνων, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και της Ιεράς Μητρόπολης της Δράμας και διοργανώνεται με τη συνεργασία οκτώ Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού, της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, των Δήμων Δράμας και Προσοτσάνης και της ΔΕΚΠΟΤΑ Δράμας

Στο Συνέδριο παίρνουν μέρος 223 εισηγητές/εισηγήτριες με 142 εισηγήσεις, εκ των οποίων οι 98 έχουν το χαρακτήρα της ανακοίνωσης, ενώ παράλληλα υπάρχουν και 23 βιωματικά εργαστήρια. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν πέντε (5) στρογγυλές τράπεζες, (2) κεντρικές ομιλίες, ενώ θα υπάρχουν και 14 αναρτημένα posters. 

Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα γίνει στη Μεγάλη Αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 (19.30), με κεντρικό ομιλητή τον Professor Colin Beard (Sheffield University) με θέμα: ?Experiential Education & Experiential Learning in the 21st Century?, ενώ η ορχήστρα Τζαζ του Μουσικού Σχολείου Δράμας υπό την καθοδήγηση του Νίκου Γιαμαλή θα πλαισιώσει το πρόγραμμα με κλασικά κομμάτια τζαζ και με ενορχηστρώσεις αυτοσχεδιαστικού χαρακτήρα.


Στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου, έχει αναρτηθεί το πρόγραμμα του Συνεδρίου καθώς και η ειδική φόρμα στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα βιωματικά εργαστήρια και στις στρογγυλές τράπεζες του Συνεδρίου.

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)

Με χρήση του mouse: Πατήστε το πλήκτρο Ctrl και κυλήστε το ροδάκι του mouse για μεγέθυνση ή σμίκρυνση.

Με χρήση του πληκτρολογίου: Πατήστε το πλήκτρο Ctrl και το πλήκτρο (+) για Μεγέθυνση ή το πλήκτρο Ctrl και (-) για σμίκρυνση.