• 11.png
  • 2.png
  • 1.png
  • 9.png
  • 7.png
  • 6.png
  • 4.png
  • 10.png
  • 8.png
  • 56.png
  • 5.png
  • 3.png
Το σχολείο μας

 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής! Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε και δημοσιεύθηκε κατά το σχολικό έτος 2013-14, με σκοπό την ενημέρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, την ανάδειξη της καθημερινότητας του σχολείου μας και την παρουσίαση των δραστηριοτήτων της σχολική μας ζωής.

Το σχολείο μας βρίσκεται στη βορειοδυτική άκρη της πόλης στην οδό Φιλίππου 33, αποτελείται από δύο κτίρια και τον αύλειο χώρο του. Το κτίριο εγκαινιάστηκε το 1980 όπου και στεγαζόταν το Τεχνικό Λύκειο Κομοτηνής, αργότερα το Πολυκλαδικό Λύκειο και σήμερα λειτουργεί ως το 3ο Γενικό Λύκειο της πόλης, φιλοξενώντας στους χώρους του το Εσπερινό Γυμνάσιο και Εσπερινό Γενικό Λύκειο Κομοτηνής.

Έκθεση Γενικής Εκτίμησης Εικόνας του Σχολείου κατά το Σχολικό Έτος 2013-14

 

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

Πανελλαδικές Εξετάσεις

Ενημερωθείτε για ό,τι αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις στην ιστοσελίδα μας από το κεντρικό μενού Μαθητές>Πανελλαδικές εξετάσεις  ή από το μενού αριστεράΜαθήματα > Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ωράριο Λειτουργίας Σχολείου

 

1η

8.15  -  9.00

2η

9.05  -  9.50

3η

10.00  -  10.45

4η

10.55  -  11.40

5η

11.50  -  12.35

6η

12.40  -  13.25

7η

13.30  -  14.10

Ώρες Ενημέρωσης Γονέων

Αγαπητοί γονείς,

Στην παρακάτω κατάσταση αναγράφονται οι ημέρες και ώρες, σύμφωνα με το τελευταίο ωρολόγιο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε στις 01/02/2022,  κατά τις οποίες οι καθηγητές του σχολείου μπορούν να σας ενημερώσουν για την επίδοση του παιδιού σας.
Τονίζουμε ότι λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών η είσοδος στο σχολείο (τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους) θα γίνεται με:
α) χρήση προστατευτικής μάσκας και
β) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή Rapid)

Παρακαλούμε, για τη δική σας διευκόλυνση και εξυπηρέτηση, να προγραμματίσετε την ενημέρωσή σας με βάση τα στοιχεία της κατάστασης αυτής.

Πρόγραμμα ενημερώσης γονέων

Ο Διευθυντής
Νικόλαος Φωτιάδης

Μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 55339 (ΦΕΚ 3780/Β/8-9-2020) που αφορά την λειτουργία των όλων των εκπαιδευτικών μονάδων για το σχολικό έτος 2020-21, εν συντομία ισχύουν τα ακόλουθα μέτρα:

Άρθρο 2
Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας
Η χρήση μη ιατρικής (ή ιατρικής/χειρουργικής) μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.....α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων, β) στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως ενδεικτικά κατά την προσέλευση και αποχώρηση από τη σχολική μονάδα, καθώς και στην περίπτωση συνωστισμού σε κυλικεία εξωτερικού χώρου, γ) στα μέσα μεταφοράς μαθητών,.... Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του φαγητού και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής/ άθλησης.

Άρθρο 5
Λειτουργία κυλικείων και χώρων σίτισης - κυρώσεις
γ) Η χρήση προστατευτικής μάσκας και γαντιών από το προσωπικό κατά τη διάρκεια της εργασίας στο κυλικείο (προετοιμασία ή διανομή προϊόντων) είναι υποχρεωτική.
δ) Τα κυλικεία των σχολείων πρέπει να διαθέτουν μόνο τρόφιμα και υγρά που είναι συσκευασμένα ή έχουν ετοιμαστεί από το κυλικείο πριν την ώρα διάθεσής τους σε ατομικές συσκευασίες που προστατεύονται από κατάλληλο υλικό.
ε) Οι μαθητές πρέπει να τηρούν αποστάσεις τουλάχιστον ενάμισι (1,5) μέτρου κατά την αναμονή για εξυπηρέτηση από το κυλικείο (προτείνεται σήμανση στο έδαφος με τις προβλεπόμενες αποστάσεις).
στ) Στις ειδικές περιπτώσεις που η τήρηση αποστάσεων σε κυλικεία εξωτερικών χώρων μεταξύ των μαθητών κατά την αναμονή δεν είναι δυνατή, η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι απαραίτητη. Στα κυλικεία εσωτερικού χώρου πρέπει κατά την αναμονή να γίνεται πάντα χρήση μάσκας.

Άρθρο 6
Γενικά μέτρα προστασίας
1.Τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους της σχολικής μονάδας συστήνεται η τήρηση των μέγιστων δυνατών αποστάσεων μεταξύ όλων των προσώπων, ήτοι μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών, λοιπού προσωπικού και επισκεπτών.
2.Δεν πραγματοποιείται συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο των σχολικών μονάδων πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος και η καθιερωμένη διαδικασία πραγματοποιείται εντός των σχολικών αιθουσών. 
4.Προτείνεται η συχνή και ορθή εφαρμογή υγιεινής των χεριών, πλύσιμο με σαπούνι και νερό ή/και εφαρμογή αντισηπτικού χεριών από μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς και καλός αερισμός των αιθουσών, καθαριότητα χώρων και τακτική εφαρμογή απολυμαντικού σε επιφάνειες.
5.Τα παιχνίδια με μπάλες και λοιπά όργανα γυμναστικής/αθλοπαιδιών επιτρέπονται, εφόσον πραγματοποιούνται ανά τμήμα, έπειτα από σχολαστική εφαρμογή των γενικών κανόνων καθαριότητας στα όργανα γυμναστικής και με την προϋπόθεση ότι κάθε τμήμα χρησιμοποιεί κατά αποκλειστικότητα συγκεκριμένες μπάλες. Προβλέπεται καθαρισμός των παιχνιδιών μετά από κάθε χρήση, ενώ δεν επιτρέπεται οι μαθητές να φέρνουν στο σχολείο παιχνίδια από το σπίτι.
6.Το μάθημα της Πληροφορικής πραγματοποιείται κανονικά, με καθαρισμό του πληκτρολογίου και του ποντικιού μετά από κάθε χρήση. Σε περιπτώσεις χρήσης μουσικών οργάνων είναι υποχρεωτικός ο καθαρισμός μετά από κάθε χρήση.
7.Συστήνεται οι αίθουσες διδασκαλίας να χρησιμοποιούνται όσο είναι δυνατόν, αποκλειστικά από συγκεκριμένο τμήμα μαθητών, ώστε να είναι μειωμένες οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού μεταξύ των τμημάτων. Σε περιπτώσεις που δεν μπορεί να αποφευχθεί η χρήση αίθουσας από περισσότερα τμήματα, όπως η αίθουσα Πληροφορικής ή τα εργαστήρια, συστήνεται η μεσολάβηση αερισμού για ένα τέταρτο (1/4) της ώρας και σχολαστικός καθαρισμός του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού/επιφανειών μετά από κάθε χρήση, πριν εισέλθουν οι μαθητές.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σε κάθε σχολική μονάδα, από το προσωπικό του σχολείου ορίζεται υπεύθυνος διαχείρισης COVID-19 και ο αναπληρωτής του.

1ος Διαγωνισμός Αεροδιαστημικής για μαθητές Γυμνασίων - Λυκείων

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών,διοργανώνει το 1ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ  ΑΕΡΟΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ  με  συνοδευτικά Εκπαιδευτικά Σεμινάρια στην Αεροδιαστημική για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων με θέμα:  

«ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
 για ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑ ΣΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ»

Ο Διαγωνισμός Αεροδιαστημικής για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου έχει σαν στόχο να επαυξήσει τις επιστημονικές γνώσεις, πληροφορίες και τεχνολογικές δεξιότητες που έχουν οι μαθητές για τις τεχνολογίες του διαστήματος παρέχοντας τους την δυνατότητα να εντρυφήσουν περαιτέρω συμμετέχοντας με  δική τους σχεδιασμένη και υλοποιήσιμη πειραματική διάταξη που θα κατασκευαστεί και θα ενσωματωθεί σε  προσεχή διαστημική αποστολή σε ύψος 100 χιλ επάνω από την επιφάνεια της Γης.


Το πείραμα που θα σχεδιάσουν οι μαθητές θα ενεργοποιηθεί σε πραγματικό περιβάλλον μηδενικής βαρύτητας, ενσωματώνοντας το σε διαστημική αποστολή σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες αεροδιαστημικής στον κόσμο που θα το φέρει στο επίπεδο του Von Karman line της ατμόσφαιρας μας, στο χείλος της ατμόσφαιρας, την BLUE ORIGIN που εδρεύει στο Texas των ΗΠΑ, που  την στιγμή αυτή καθίσταται πρωτοπόρος στην κατασκευή επαναχρησιμοποιούμενων διαστημικών οχημάτων.


Μετά την επαναφορά της πειραματικής διάταξης στην Γη οι μαθητές θα προχωρήσουν στην μελέτη των πειραματικών δεδομένων που θα συλλεχθούν από το διαστημικό πείραμα σε μηδενική βαρύτητα και θα τα αναλύσουν επιστημονικά για να προκύψουν τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα. 


Οι μαθητές θα είναι οργανωμένοι ανά ομάδες των 3 με 5 ατόμων η κάθε μία.


Για να υποστηρίξουν το επιστημονικό περιεχόμενο του διαστημικού πειράματος οι ομάδες μπορούν με διάφορους τρόπους να παρουσιάσουν την ιδέα για το πείραμα τους, όπως συνδυαστικά με εργασία, κείμενο, ιδιοκατασκευή, προσομοίωση, μουσική, video, κλπ.
Το κάθε πείραμα, πέρα από την επιστημονική αυτή καθαυτή πρόταση θα συνοδεύεται και από σχετική θεματική καλλιτεχνική ενότητα όπου θα παρουσιάζεται το λογότυπο της κάθε προτεινόμενης πειραματικής αποστολής, συνοδευόμενο με  εκθετικές απεικονίσεις και θεματολογίες που αφορούν την ανθρώπινη προσπάθεια και παρουσία στο διάστημα, είτε μέσω των διαστημικών επανδρωμένων αποστολών που έχουν γίνει μέχρι τώρα, είτε αντλώντας ιδέες από άλλες διαστημικές εφαρμογές που υποστηρίζουν την άνεση και την καθημερινότητα μας εδώ στην Γη.


Μετά την παρουσίαση όλων των μαθητικών πειραματικών προτάσεων θα βραβευτούν οι τρεις καλύτερες παρουσιάσεις μαθητών Γυμνασίων και οι δύο καλύτερες από μαθητές Λυκείων. Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του 2018  στην Καλαμάτα  και παράλληλα η στην Αθήνα η στην Β. Ελλάδα.


Οι πέντε ομάδες αυτές θα προχωρήσουν περαιτέρω άμεσα στο στάδιο της πραγμάτωσης και υλοποίησης του πειράματος τους, υποβοηθούμενη από διεθνώς αναγνωρισμένη ομάδα Science Mentoring που θα  υποστηρίζει συνεχώς τεχνικά και επιστημονικά περαιτέρω την προσπάθεια των μαθητών, για να προχωρήσουν συστηματικά από το αρχικό στάδιο αυτό στάδιο της σύλληψης της ιδέας τους και του λεπτομερούς σχεδιασμού του πειράματος τους, στην ενσωμάτωση του πειράματος μέσα στο ίδιο το διαστημικό όχημα της Blue Origin, μέχρι την ολοκλήρωση της αποστολής και στο τέλος την μετέπειτα ανάλυση και δημοσίευση των αποτελεσμάτων τους.


 Η πλήρης κατασκευή και ολοκλήρωση των πειραματικών διατάξεων θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2018 και η ίδια η διαστημική αποστολή που θα φέρει τα 5 πειράματα στο διάστημα θα προγραμματιστεί μέσω της Blue Origin για τις αρχές του 2019.


Η διάρκεια του ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ θα είναι διήμερη, όπου οι μαθητές μεμονωμένα ή σε ομάδες θα παρουσιάσουν την εργασία τους. Η κρίση των εργασιών  θα γίνει από ειδική επιτροπή Επιστημόνων και Καλλιτεχνών.

Η κρίση των εργασιών  θα γίνει από ειδική επιτροπή Επιστημόνων και Καλλιτεχνών. 

Ενδεικτικά από την επιστημονική επιτροπή αναφέρουμε τα ονόματα των κυρίων καθηγητών:
Παπαδόπουλου Περικλή , Θεοδοσίου Στράτου, Μουσσά Ξενοφώντα ,Σιμόπουλου  Διονυσίου, Νιάρχου Παναγιώτη , Φιλντίση Παναγιώτη, Jean Muylaert, Raj Shea, Τάκη Παπαδόπουλου, Στέφανου Τσιτομενέα.


Εκτιμούμε ότι η δυνατότητα σχεδιασμού και διενέργειας πειράματος στο διάστημα στο συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο της Αεροδιαστημικής, τομέας που διέπεται από ραγδαία τεχνολογικά άλματα, παράλληλα με  την ενδυνάμωση  της ερευνητικής και της δημιουργικής τους ικανότητας θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες μαθητές να εφαρμόσουν την επιστημονική μέθοδο συστηματικά μέσα από μια πραγματική διαστημική αποστολή που θα ενδυναμώσει την εξωστρέφεια τους και την ικανότητα τους στον προγραμματισμό και την υλοποίηση σύνθετων επιστημονικών εγχειρημάτων.


Συγχρόνως θα τους δοθεί η ευκαιρία να ενημερωθούν μέσα από την έρευνα τους και την ενημέρωση τους από την ομάδα υποστήριξης για τις πολυάριθμες αναδυόμενες τεχνολογίες που εγκυμονούν να προκύψουν από την επερχόμενη τεχνολογική ραγδαία ανάπτυξη που οδηγείται με την ανάπτυξη αυτών των επαναχρησιμοποιούμενων διαστημικών οχημάτων, όπως αυτό της Blue Origin, που θα επιφέρει ευρέα χρήση του διαστημικού χώρου με οικονομίες κλίμακας, κάνοντας το διάστημα προσεγγίσιμο και για μικρές χώρες, όπως η Ελλάδα.


Η συμμετοχή των μαθητών (περίληψη κεντρικής ερευνητικής ιδέας, μεθοδολογία εργασίας, περιγραφή πειραματικής διάταξης, αρχική κατασκευαστική πρόταση) θα αποσταλεί στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών μέσω της ιστοσελίδας του διαγωνισμού http://eef-diastima.gr η στα email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

ΣΥΝΔΙΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ:
1.    Γραπτό Κείμενο σε μορφή word η παρουσίαση σε μορφή powerpoint
2.    Μακέτα
3.    Posters
4.    Χρήση H/Y με διάφορα λογισμικά προσομοίωσης η 3-διάστατου γεωμετρικού σχεδιασμού
5.    Εικαστική έκθεση (πίνακας ζωγραφικής)
6.    Έκθεση φωτογραφίας ( φωτογραφίες ή σύνθεση κολάζ)
7.    Videos
8.    Μηχανικο-ηλεκτρονική Ιδιοκατασκευή
 
ΕΠΙΣΠΡΟΣΘΕΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
6η ομάδα: ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
7η ομάδα: ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
8η ομάδα: ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ «Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΓΕΥΕΙ» ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018


Εποπτεία προγράμματος: Φιλντίσης Παναγιώτης, Αντιπρόεδρος Ε.Ε.Φ        

Για περισσότερες  Πληροφορίες- Εγγραφές: 
Δήμητρα Ζωγοπούλου, τηλ: 2103635701, 6936004508,καθημερινές 15:00-19:00) κ Φιλντίση Κρυσταλία κιν  6946347177


Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν το συντομότερο e- mail με τα στοιχεία τους,

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Ιστοσελίδα διαγωνισμού: http://eef-diastima.gr

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)

Με χρήση του mouse: Πατήστε το πλήκτρο Ctrl και κυλήστε το ροδάκι του mouse για μεγέθυνση ή σμίκρυνση.

Με χρήση του πληκτρολογίου: Πατήστε το πλήκτρο Ctrl και το πλήκτρο (+) για Μεγέθυνση ή το πλήκτρο Ctrl και (-) για σμίκρυνση.